Maailmalla kiinnostaa monet urheilulajit. Olemme koonneet tähän osioon listauksen maailman suurimmista urheilutapahtumista maailmalla. Pääset tutustumaan eri lajien tapahtumiin.

Wimbledonin Tennisturnaus

Wimbledonin Tennisturnaus (eli The Championships, Wimbledon) on maailman vanhin ja arvostetuin tennisturnaus. Wimbledon on vuoden kolmas Grand Slam tennisturnaus Australian ja Ranskan avointen turnausten jälkeen. Se pelataan Yhdistyneessä Kuningaskunnassa Lontoon Wimbledonissa, ja sen järjestää All England Lawn Tennis and Croquet Club. Wimbledonin tennisturnaus on ainoa ruohoalustalla pelattava Grand Slam -turnaus. Turnauksen kanssa samaan aikaan järjestetään naisten ja miesten kaksin- ja nelinpeli, sekanelinpeli sekä poikien ja tyttöjen kaksin- ja nelinpelissä. Wimbledon järjestetään vuosittaina kesä -heinäkuussa.

Turnauksen voittajille on luvassa suuret voittosummat: Miesten kaksinpelin voittosumma on 2200000£, naisten kaksinpelin voittosumma on 2200000££, miesten nelinpelin voittosumma on 400000£, naisten nelinpelin voittosumma on 400000£ ja sekanelinpelin voittosumma on 100000£. Vuoden 2018 turnaus pelattiin 2. -15. heinäkuuta ja se oli järjestyksessään 132. Wimbledonin tennisturnaus. Voittajat olivat vuoden 2018 turnauksessa: Miesten kaksinpeli Novak Doković (Serbia), Miesten nelinpeli Mike Bryan & Jack Sock (Yhdysvallat), Naisten kaksinpeli Angelique Kerber (Saksa), Naisten nelinpeli Barbora Krejčíková & Kateřina Siniaková (Tsekki) sekä sekanelinpeli Alexander Peya (Itävalta) & Nicole Melichar (Yhdysvallat)

Mestarien Liigan Loppuottelu

Mestarien liiga (eli Union of European Football (UEFA) Champions Leaque) on vuosittainen jalkapallokilpailu Euroopan korkeimpien sarjatason parhaimmille joukkueille. Sen järjestää Euroopan Jalkapalloliitto. Se on perustettu vuonna 1955 ja siinä on joukkueita kaikkiaan 32. Mestarien Liigan hallitseva mestari on Real Madrid, jolla on hallussaan myös eniten mestaruuksia (yhteensä 13 mestaruutta ja 11 kakkossijaa).

Mestarin liigan loppuottelun voittaja edustaa Eurooppaa Seurajoukkueiden Maaimanmestaruuskilpailuissa sekä UEFA Super Cupissa. Mestien liigan loppuottelu on turnauksen finaaliottelu, jossa selviää hallitseva mestari. Vuoden 2018 loppuoottelu pelattiin 26. toukokuuta Kiovan olympiastadionilla Kiovassa Ukrainassa. Loppuottelussa pelasi tälläin Espanjan Real Madrid sekä Englannin Liverpool. Ottelun voitti Real Madrid lopputuloksella 3 – 1. Ottelun parhaaksi pelaajaksi valittiin Real Madridin Milorad Bale. Vuoden 2018 Mestarien Liigan Loppuottelua oli katsomassa kaikkiaan 61561 katsojaa.