Jääkiekko on monien suomalaisten suosikkilaji ja monet suomalaiset tietävät paljon jääkiekosta. Niinpä moni haluaa osallistua vedonlyöntiin jääkiekkopelien tuloksista. Vedonlyöntiin osallistutaan useita eri syistä, joillekin se on osa kotijoukkueen kannattamista ja toiset tekevät tarkkoja laskelmia kertoimista ja päättävät lyödä vetoa sellaisen joukkueen puolesta, jolla on heidän mielestään hyvä kerroin. Jotkut lyövät veto vain harvoin ja pienillä summilla kun taas jotkut sijoittavat vedonlyöntiin suuria summia rahaa. Joillekin Pikavipit saattavat olla ratkaisu pelata enemmän, mutta olisi tietysti hyvä mikäli oma palkka riittäisi.

Mistä otteluista suomalaiset sitten lyövät vetoa. Usein vetojen kohteena ovat kotimaisen sm-liigan ottelut, mutta on varsin yleistä lyödä vetoa myös muista kiekkoliigoista. Etenkin suositus NHL ja KHL ovat yleisiä vedonlyönnin kohteita. Suomalaisten kiinnostusta molempia sarjoja kohtaan lisää myös se seikka, että molemmissa sarjoissa pelaa runsaasti suomalaisia ja KHL:ssa pelaa myös suomalainen, joukkue Jokerit. Suomalaiset lyövät vetoa myös muiden kiekkoliigojen tuloksista, esimerkiksi ruotsin liigan. Maaotteluiden ja etenkin mm-kisojen aikaan maaotteluiden vedonlyönti on suosittua. Esimerkiksi mm-kisoissa on mahdollisuuksia suuriin voittoihin, mikäli ennakkoon heikommat joukkueet pärjäävät. Turnausvoittajaksi ei yleensä kannata kärkikuusikon ulkopuolista joukkuetta laittaa, koska viime vuosina voittaja on lähes aina ollut yksi seuraavista: Suomi, Ruotsi, Kanada, Venäjä, Tsekki tai USA. Tietysti, esimerkiksi Norjan, Sveitsin tai Ranskan veikkaaminen voittajaksi voisi hyvällä tuurilla tuoda pelaajalle erittäin suuren summan rahaa. Pikavippiä ei kuitenkaan voi suositella tällaisen vedon tekemiseksi.

Vaikka vedonlyöntiin tarvitaan paljon tuuria, tiedolla voi myös olla merkitystä. Joillakin on myös strategiana lyödä vetoa heikompien joukkueiden puolesta ja ansaita yllätyksillä. Tämä voi olla tuottoissaa lyhyellä aikavälillä, mutta todennäköisesti kääntyy pelaajaa vastaan pitkällä aikavälillä. Esimerkiksi pelaaja, joka lyö aina vetoa Juventuksen tappion puolesta Italian Serie A:ssa jää todennäköisestii tappiolle pitkällä aikavälillä.

Kotimaisen Liigan pelaaminen on usein kannattavampaa muilla vedonlyöntisivustoilla kuin veikkauksen sivuilla. Veikkauksen tarjoamat kertoimet ovat usen huonompia kuin monien ulkomaisten pelisivustojen ja lisäksi veikkauksella on usein käytettävissä enemmän tietoa. Tässäkin, kuten monessa muussa asiassa, kokemuksesta on usein hyötyä.