Vedonlyönti eri urheilulajeissa on yksi suosituimmista veikkauksen muodoista, ja myös voitoiltaan usein kannattavinta. Etenkin internetissä on tarjolla todella monia vedonlyöntisivustoja, josta varmasti löytyy jokaisen makuun se kaikkein omimmalta tuntuva sivusto.

Erilaiset Rahapelit tarjoavat paljon vaihtoehtoja mistä valita millaisia pelejä haluaa pelata ja mistä kohteista lyödä vetoa, ja urheiluvedonlyöntiä ajateltaessa yksi hyvä vedonlyöntikohde onkin jo vuosia suomalaisten suosikkina pysynyt urheilulaji, nimittäin jääkiekko. Meiltä löytyy paljon vahvoja jääkiekkojoukkueita ja pelaajia, ja näinollen otteluiden katsominen ja niiden päälle vedonlyönti onkin mielekkäämpää, kuin vaikka lajien joissa suomalaisedustus on pienempi.

Jääkiekko onkin myös harrastuksena suomalaisten kesken suosituimman sijan saaneen lisäksi myös suomalaisten suosituin urheilulaji vedionlyönnissä. Kotimaisia pelejä järjestetään suhteellisen tiheään tahtiin, ja suosion vuoksi myös tarjolla olevia vedonvälittäjiä markkinoilta löytyy useita, joten kerrointarjontakin on antoisaa ja kattavaa. Suosituin vedonlyönnin sarja kotimaisten pelien joukossa onkin varmasti Liiga, joka tunnetaan entiseltä nimeltään SM-Liiga. Liigan turnauksia myös järjesteään suhteellisen usein joten vedonlyönnissäkään ei tule pitkiä taukoja, ja näin ollen eri peleissäkin voi helposti välillä kokeilla uusia vedonvälittäjiä. Liigan hyvänä puolena on myös se että pelit ovat kotimaisia, ja näin ollen jos haluaa seurata veikkaamansa peliä televisiosta, näytetään pelit aina suomalaisille sopivaan aikaan, sillä aikaerosta johtuvia ongelmia ei ole.

Liigan lisäksi hyviä veikkauskohteita on esimerksi Maailman Mestaruus -kisat, jossa Suomikin vahvana jääkiekkomaana on pärjännyt hyvin, lisäten veikkauksen jännittävyyttä. Maailman mestaruuksien lisäksi vain neljän vuoden välein järjestettävissä Talviolympialaisissa myös jääkiekko on vahvasti esillä, joka myös tekee Talviolympialaisista todella hyvän veikkauksen kohteen. Talviolympialaisissa voi myös jääkiekon ohella helposti vaikka laajentaa omaa vedonlyöntialuettaan kokeilemassa vedonlyöntiä myös muissa lajeissa.

Hyvien pelikohteiden lisäksi tulee urheiluvedonlyönnissä, kohdistui se sitten jääkiekkoon tai ei, kuitenkin aina muistaa hyvän ja ammattimaisen vedonlyönnin pohjimmaisimmat säännöt; että aina muistaa hallita omaa pelikassaansa, pitää kirjaa, olla tilttaamatta ja pelaamatta päihteiden alaisena. Tämän lisäksi myös hyvänä neuvona on suosia single-kohteita, sekä aina paneutua parhaiden kerrointen löytämiseen, sillä hyvät kertoimet takaavat suuret voitot.