Urheilutapahtumat ovat hyvin suosittuja ympäri maailmaa. Suuret urheilutapahtumat keräävät kansaa ympäri maan ja maailman ja ovat usein suurempi tapahtuma kuin pelkkä ottelu. Väliaika-show on tärkeä osa ottelun järjestämistä, ja siihen panostetaankin usein suuria summia. Suurella show:lla saadaan kannustettua esimerkiksi koko perhe paikalle, vaikka kaikki perheenjäsenet eivät olisikaan suuria urheilun faneja. Maailman suurimmat urheilutapahtumat, kuten Super Bowl, panostavat tapahtumiinsa reilulla budjetilla ja ovat valmiita satsaamaan saadakseen paljon kannattajia paikalle.

Suuret urheilutapahtumat eivät välttämättä halua julkaista väliaika-showtaan etukäteen. Tapahtuman esiintyjä tai esiintyjät pidetään salassa aivan h-hetkeen asti. Salaisuuksilla pystytään saamaan enemmän nostatusta ja spekulointia tapahtuman tai ottelun ympärille, ja se saa ihmisiä liikkeelle. Super Bowlissa on ollut esimerkiksi esiintymässä maailman huippuesiintyjiä, kuten Beyonce Knowles, Bruno Mars sekä Coldplay.

National Football League, eli NFL, on Yhdysvaltojen amerikkalaisen jalkapallon ammattilaisliiga. National Footbal Leaguen pääkonttori on sijainnut New Yorkissa vuodesta 1960 lähtien. NFL on perustettu vuonna 1920 ja sen hallitseva mestari on Philadelphia Eagles. Eniten mestaruuksia (eli 13 mestaruutta) pitää hallussaan Green Bay Packers. Pro Football Hall of Fame -museoon Cantoniin Ohioon on koottuna NFL :n parhaisiin pelaajiin liittyviä historiallisia esineitä, muun muassa pelipaitoja sekä muotokuvat kunniamaininnan saaneista pelaajista.

Liigassa pelaa kaikkiaan 32 joukkuetta, jotka on jaettu kahteen konferensiin, jossa kummassakin on 16 joukkuetta. Liigan runkosarja kestää 17 viikkoa, jonka aikana jokainen joukkue pelaa 16 joukkuetta. Molempien konferenssien voittajat kohtaavat Super Bowlissa.

Super Bowl on amerikkalaisen jalkapallon eli NFL-liigan loppuottelu. Ottelu pelataan tammi-helmikuun aikana, ja se on maailman seuratuimpia tapahtumia. Super Bowlissa kohtaavat pudotuspelien kahden konferenssin AFC (American Football Conference) sekä NFC (National Football Conference) voittajat. Super Bowl on järjestetty vuodesta 1969 lähtien. Vuoden 2015 eli Super Bowl XLIX voittaja oli New England Patriots (häviäjä Seattle Seahawks), vuoden 2016 eli Super Bowl L voittaja oli Denver Broncos (häviäjä Carolina Panthers), vuoden 2017 eli Super Bowl LI voittaja oli New England Patriots (häviäjä Atlanta Falcons) ja vuoden 2018 eli Super Bowl LII voittaja oli Philadelphia Eagles (häviäjä New England Patriots).